środa, 31 sierpnia 2011

Fasolka szparagowa w pomidorach

Świetna potrawa na końcówkę wakacji. Teraz mamy najsmaczniejsze pomidory i fasolkę na każdym straganie. Jest oczywiście błyskawiczna i bardzo smaczna.

Fasolka w pomidorach



Składniki:

- 1 kg pomidorów,
- 1/2 kg fasolki szparagowej,
- 2 ząbki czosnku,
- oliwa
- sól.

Fasolkę pokrojoną na 2-3 cm kawałki gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15-20 minut. Pomidory obieramy ze skóry kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojony czosnek, następnie dodajemy pomidory i dusimy 15 minut. Ugotowaną fasolkę wrzucamy do pomidorów i dusimy jeszcze kilka minut. Solimy do smaku. Ja fasolkę podałam z grzankami z masłem czosnkowym i suszona bazylią.
Smacznego!

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

jakie soczyste zdjęcia!wyglada pysznie
nie wiem czy to nie jest niedyskretne pytanie ale sprobuję;)
gdzie mozna kupić taka miseczkę?
Pozdrawiam
Alicja

aaaasssssaaaaa pisze...

miseczka do kupienia w IKEA:)- nowa kolekcja....

Anonimowy pisze...

ja dodaje jeszcze natkę pietruszki:) daje super aromat!!Pozdrawiam Tusia