czwartek, 24 kwietnia 2008

Houmous



Houmous
200g cieciorki /suchej w sensie surowej/
4 zmażdżone ząbki czosnku
sok z cytryny (myślę, że 1/4 cytryny)
2-3 łyżki oliwy
3-4 łyżeczki pasty sezamowej
sól do smaku
Surową cieciorkę moczymy ok 24h i potem gotujemy ok 1h.
Miksujemy ugotowaną cieciorkę z wodą, w której była gotowana. Jeśli używamy cieciorki z puszki to z wodą z tej puszki. Dokładamy pozostałe składniki i mieszamy. Gotowe, nic prostszego nie znam;)

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

nie podpisałaś że zdjęcie mojego autorstwa :P

StAleksandra pisze...

Pycha było :) Ale jakie ładne zdjęcie :P

aaaasssssaaaaa pisze...

zdjęcie autorstwa Gohy rzeczywiście:)