piątek, 18 maja 2012

Mufinki z rabarbarem

Mufiny z rabarbarem i żurawiną
Składniki:
- 150 g mąki tortowej
- 70 g mąki razowej
- 150 g cukru trzcinowego
- 200 g obranego, pokrojonego na 0,5cm kawałki, rabarbaru
- 100 ml wody mineralnej
- 100 ml oleju
- 2 jajka
- 50 g żurawiny
- 0,5 łyżeczki sody

Mąkę, cukier, sodę, żurawinę i rabarbar mieszamy w misce. Następnie dokładamy pozostałe, mokre składniki. Całość mieszamy łyżką, tak aby składniki się połączyły /nie na gładką masę/. Przekładamy do papilotek i pieczemy 25 minut w temperaturze 180st C. Smacznego!!!

1 komentarz:

Brenia pisze...

Też ostatnio robiłam, tylko zamiast żurawiny dałam wiśnie ;)
Pychotka