Gorąco polecam. Sałatka jest super prosta, szybka i na prawdę bardzo smaczna.
Sałatka z cukinii i papryki
- 1,5 kg cukinii,
- 1,5 kg czerwonej papryki,
- 1/2 kg cebuli,
- 1,5 łyżki soli,
- 1/2 szklanki oleju,
- 1 szklanka białego octu winnego,
- 15 ziaren angielskiego ziela,
- 5 liści laurowych.
Cukinię, paprykę i cebulę ścieramy w maszynie do krojenia warzyw na grubych oczkach. Zasypujemy solą i zostawiamy na 2h. Następnie odlewamy namiar płynów, ok. 2 szklanki i dolewamy ocet, olej i dorzucamy liście laurowe i angielskie ziele. Zostawiamy na godzinę. Sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 5-8 minut. Smacznego!
PS. Sałatka jest smaczna po kilku dniach jak wszystkie smaki dobrze się "przegryzą".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz