Moja propozycja na uzdrowienie racuchów: obowiązkowo dokładamy makę razową, zamiast mleka - jogurt i zamiast białego cukru - trzcinowy. Po takiej modyfikacji zawsze mi lepiej smakuje:)
Racuchy z jabłkami i bananami
Składniki na ciasto:
- 2 jajka "zerówki"
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżki mąki pszennej razowej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka cukru trzinowego
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1/2 szklanki wody mineralnej
- 1/4 łyżeczki sody
Składniki plus:
- 3 jabłka, obrane i pokrojone w plastry
- 3 banany, obrane i pokrojone na ćwiartki
Ubijamy jajka i następnie dodajemy pozostałe składniki na ciasto. Mieszamy na gładką masę. Owoce zanurzamy w cieście i smażymy na oleju.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz